Tacos s trhaným hovězím
- Doba přípravy: 45 minut (maso pečeme přes noc)
- Obtížnost: snadné
- Pro 4 osoby
- Vhodný typ masa: zadní hovězí
Suroviny:
Trhané hovězí
- 1 kg hovězí zadní
- Bylinky a koření (tymián, rozmarýn, bobkový list, nové koření, pepř, sůl)
- 0,7 l červeného vína
- 3 stření mrkve
- Půl celeru
Salsa a dipy
- 1 avokádo
- Citronová šťáva
- Sůl, pepř
- 4 rajčata
- 1 šalotka
- Koriandr
- Sůl, pepř
- 2 červené cibule
- 100 g cukru
- 100 g vody
- 100 g bílého vinného octa
- Placky na tacos
- Zakysaná smetana
- Koriandr
Postup
Příprava masa
Hovězí osolíme a opepříme a opečeme v hrnci. Maso vyjmeme a na výpeku opečeme zeleninu. Přidáme koření a zalejeme vínem a zavaříme. Dáme do pekáče i s masem a pečeme na 110 °C cca 8 hodin. Poté vyjmeme maso, natrháme ho vidličkou a omáčku scedíme a svaříme o polovinu. Tu poté nalejeme na natrhané maso.
Salsa a dipy
Avokádo si rozmačkáme a dochutíme solí a pepřem.
Rajčata si spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostky. Šalotku si oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přidáme nasekaný koriandr a dochutíme solí a pepřem.
Cibule si očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Vodu, cukr a ocet si zavaříme a vhodíme do něj cibuli. Necháme marinovat do zchladnutí.
A pak už si jen naplníte tacos masem, salsou/dipy a dle chuti přidáme zakysanou smetanu.
Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...
Chilli con carne
Texaská specialita proslulá po celém světě, připravte si snadno a rychle!
Špagety s hovězím, česnekem, sušenými rajčaty a pyré
Jednoduché a rychlé těstoviny s hovězím masem vhodné pro rušný týden
Štěpánská
Co uvařit na sv. Štěpána 26. prosince? Máme skvělý tip: Štěpánskou z hovězí husičky
Lasagne
Italská klasika, kterou miluje snad celý svět a my v Čechách nejsme rozhodně výjimkou!
Farmářské brambory
Pochoutka nejen pro farmáře, ale i celou rodinu!
Musaka z mletého hovězího
Řecká specialita Musaka nadchne velké gurmány i malé strávníky.
Steak z vyzrálého hovězího
Recept na dokonalý steak pro přípravu doma - jde to i bez grilu!
Mleté hovězí steaky s kadeřávkem a pečenou zeleninou
Jednoduchá a rychlá večeře pro celou rodinu!
Bruschetta s rajčaty a hovězím steakem
Italská delikatesa bruschetta s rajčaty a hovězím steakem: tutovka na každou grilovací party!
Pečená hovězí žebra
Žebra z vyzrálého hovězího jsou šťavnatá, měkká a jednoduše chutnají skvěle. Stačí k nim přidat ty správné ingredience a z trouby pak vyndáte gurmánský skvost!
Picanha na grilu s Chimichurri
Úžasný šťavnatý steak pro pravé gurmány s omáčkou Chimichurri
Pljeskavica
Tato pochoutka z mletého masa kraluje celému Balkánu a v Čechách na ni také nedáme dopustit, je superrychlá a jednoduchá, zkuste ji s námi!
Poctivý burger
Král letního grilování! Podle nás stačí skvělé maso bez koření a k němu si do poctivé housky přidat, co máte rádi. Zkuste si připravit dle našeho receptu, pochutnáte si!
Špízy z mletého hovězího
Jemné mleté hovězí patří také na gril! Jednoduché špízy budou ozdobou každé vaší zahradní slavnosti.
Steak na tortille se zeleninovým dipem
Tento recept nabitý bílkovinami a vitamíny si oblíbí celá rodina.
Masové kuličky v rajské omáčce s těstovinami
Rajskou zbožňuje snad každé dítě! Pojďte si vyzkoušet náš vylepšený recept, masové kuličky z našeho vyzrálého hovězího se rozpadají na jazyku.
Hovězí na červeném víně
Hovězí na červeném víně je ideální pro váš nedělní oběd.
Boloňská omáčka s mletým hovězím
Boloňské špagety s mletým hovězím - rychlá a chutná večeře pro celou rodinu.
Guláš z hovězího karabáčku
Oblíbená klasika mezi gurmány, ale mají ho rádi i děti.
Tatarák z pravé svíčkové
Vyhlášená specialita z pravé hovězí svíčkové pro pravé gurmány.
Carpaccio
Carpaccio - ideální předkrm pro všechny příležitosti a správně česky se této lahůdce říká karpáčo.
Roastbeef
Roastbeef od naší babičky je proslulý v celé rodině a je nedílnou součástí každé naší oslavy.
Hovězí vývar z morkových kostí a masa
Vývar je jedno z nejzdravějších jídel, vyzkoušejte náš recept z morkových kostí a hovězího masa.
Křenová/koprová omáčka z hovězí loupané plece
Omáčky milují děti i dospělí, a když je v ní kousek poctivého masa, tak chutná ještě lépe!
Španělský ptáček
Španělský ptáček je stálice české kuchyně, ale jak na něj? Uvařte si podle našeho receptu!
Gulášová polévka
Oblíbená gulášovka! Zkuste ji z našeho masa - krku, hrudí nebo podplečí, výborná večeře pro celou rodinu.