Tacos s trhaným hovězím

  • Doba přípravy: 45 minut (maso pečeme přes noc)
  • Obtížnost: snadné
  • Pro 4 osoby
  • Vhodný typ masa: zadní hovězí 

Suroviny:

Trhané hovězí 

  • 1 kg hovězí zadní
  • Bylinky a koření (tymián, rozmarýn, bobkový list, nové koření, pepř, sůl)
  • 0,7 l červeného vína
  • 3 stření mrkve
  • Půl celeru

Salsa a dipy

  • 1 avokádo
  • Citronová šťáva
  • ​​​​​​​Sůl, pepř
  • 4 rajčata
  • 1 šalotka
  • Koriandr
  • Sůl, pepř
  • 2 červené cibule
  • 100 g cukru
  • 100 g vody
  • 100 g bílého vinného octa
  • Placky na tacos
  • Zakysaná smetana
  • Koriandr​​​​​​​

 

Postup

Příprava masa 

Hovězí osolíme a opepříme a opečeme v hrnci. Maso vyjmeme a na výpeku opečeme zeleninu. Přidáme koření a zalejeme vínem a zavaříme. Dáme do pekáče i s masem a pečeme na 110 °C cca 8 hodin. Poté vyjmeme maso, natrháme ho vidličkou a omáčku scedíme a svaříme o polovinu. Tu poté nalejeme na natrhané maso.

Salsa a dipy 

Avokádo si rozmačkáme a dochutíme solí a pepřem.

Rajčata si spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostky. Šalotku si oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přidáme nasekaný koriandr a dochutíme solí a pepřem.

Cibule si očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Vodu, cukr a ocet si zavaříme a vhodíme do něj cibuli. Necháme marinovat do zchladnutí.

A pak už si jen naplníte tacos masem, salsou/dipy a dle chuti přidáme zakysanou smetanu.  


 

Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...