Tatarák z pravé svíčkové
- Doba přípravy: 45 minut
- Obtížnost: snadné
- Pro 4 osoby
- Vhodný typ masa: svíčková
Suroviny:
- Palec z pravé svíčkové (800 g)
- 4 žloutky
- Starší chléb na topinky
- Sádlo na smažení topinek
- Česnek na potření topinek
- Kečup
- Plnotučná hořčice
- Worcester
- Cibule nakrájená najemno
- Nakládaná okurka 1ks, najemno nakrájená
- Mletá paprika
- Sůl a pepř
Postup
- Maso vyndáme z lednice a najemno nameleme.
- Poté začneme připravovat topinky. Chléb smažíme na pánvi na rozpáleném sádle. Když bude sádlo málo rozehřáté, bude se vsakovat do chleba a topinky pak budou moc mastné, množství sádla by mělo být tedy takové, aby topinky plavaly. Jen tak budou dobře a rovnoměrně osmažené. Solíme hned, jak topinky vyndáme z pánve.
- Máme dvě možnosti, jak tatarák servírovat:
- Z namletého masa uděláme čtyři stejné hromádky. Na každé hromádce uděláme důlek a vložíme žloutek. Topinky potřeme česnekem a ostatní ingredience připravíme tak, aby si každý zamíchal svůj tatarák podle vlastní chuti.
- Maso ochutíme sami, tj přidáme kečup, hořčici, worcester, cibuli, okurku, mletou papriku, sůl a pepř a nandáme na topinky potřené česnekem. Pamatujte, že topinky s česnekem mají samy o sobě hodně výraznou chuť, takže i tatarák by měl být výrazný, aby se jeho chuť na topince neztrácela.
Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...
Špagety s hovězím, česnekem, sušenými rajčaty a pyré
Jednoduché a rychlé těstoviny s hovězím masem vhodné pro rušný týden
Štěpánská
Co uvařit na sv. Štěpána 26. prosince? Máme skvělý tip: Štěpánskou z hovězí husičky
Lasagne
Italská klasika, kterou miluje snad celý svět a my v Čechách nejsme rozhodně výjimkou!
Farmářské brambory
Pochoutka nejen pro farmáře, ale i celou rodinu!
Musaka z mletého hovězího
Řecká specialita Musaka nadchne velké gurmány i malé strávníky.
Steak z vyzrálého hovězího
Recept na dokonalý steak pro přípravu doma - jde to i bez grilu!
Mleté hovězí steaky s kadeřávkem a pečenou zeleninou
Jednoduchá a rychlá večeře pro celou rodinu!
Bruschetta s rajčaty a hovězím steakem
Italská delikatesa bruschetta s rajčaty a hovězím steakem: tutovka na každou grilovací party!
Pečená hovězí žebra
Žebra z vyzrálého hovězího jsou šťavnatá, měkká a jednoduše chutnají skvěle. Stačí k nim přidat ty správné ingredience a z trouby pak vyndáte gurmánský skvost!
Picanha na grilu s Chimichurri
Úžasný šťavnatý steak pro pravé gurmány s omáčkou Chimichurri
Pljeskavica
Tato pochoutka z mletého masa kraluje celému Balkánu a v Čechách na ni také nedáme dopustit, je superrychlá a jednoduchá, zkuste ji s námi!
Poctivý burger
Král letního grilování! Podle nás stačí skvělé maso bez koření a k němu si do poctivé housky přidat, co máte rádi. Zkuste si připravit dle našeho receptu, pochutnáte si!
Špízy z mletého hovězího
Jemné mleté hovězí patří také na gril! Jednoduché špízy budou ozdobou každé vaší zahradní slavnosti.
Steak na tortille se zeleninovým dipem
Tento recept nabitý bílkovinami a vitamíny si oblíbí celá rodina.
Masové kuličky v rajské omáčce s těstovinami
Rajskou zbožňuje snad každé dítě! Pojďte si vyzkoušet náš vylepšený recept, masové kuličky z našeho vyzrálého hovězího se rozpadají na jazyku.
Hovězí na červeném víně
Hovězí na červeném víně je ideální pro váš nedělní oběd.
Boloňská omáčka s mletým hovězím
Boloňské špagety s mletým hovězím - rychlá a chutná večeře pro celou rodinu.
Guláš z hovězího karabáčku
Oblíbená klasika mezi gurmány, ale mají ho rádi i děti.
Carpaccio
Carpaccio - ideální předkrm pro všechny příležitosti a správně česky se této lahůdce říká karpáčo.
Roastbeef
Roastbeef od naší babičky je proslulý v celé rodině a je nedílnou součástí každé naší oslavy.
Hovězí vývar z morkových kostí a masa
Vývar je jedno z nejzdravějších jídel, vyzkoušejte náš recept z morkových kostí a hovězího masa.
Křenová/koprová omáčka z hovězí loupané plece
Omáčky milují děti i dospělí, a když je v ní kousek poctivého masa, tak chutná ještě lépe!
Španělský ptáček
Španělský ptáček je stálice české kuchyně, ale jak na něj? Uvařte si podle našeho receptu!
Gulášová polévka
Oblíbená gulášovka! Zkuste ji z našeho masa - krku, hrudí nebo podplečí, výborná večeře pro celou rodinu.