Tatarák z pravé svíčkové

  • Doba přípravy: 45 minut 
  • Obtížnost: snadné
  • Pro 4 osoby
  • Vhodný typ masa: svíčková 

Suroviny:

  • Palec z pravé svíčkové (800 g)
  • 4 žloutky
  • Starší chléb na topinky
  • Sádlo na smažení topinek
  • Česnek na potření topinek
  • Kečup
  • Plnotučná hořčice
  • Worcester
  • Cibule nakrájená najemno
  • Nakládaná okurka 1ks, najemno nakrájená
  • Mletá paprika
  • Sůl a pepř

Postup

  • Maso vyndáme z lednice a najemno nameleme. 
  • Poté začneme připravovat topinky. Chléb  smažíme na pánvi na rozpáleném sádle. Když bude sádlo málo rozehřáté, bude se vsakovat do chleba a topinky pak budou moc mastné, množství sádla by mělo být tedy takové, aby topinky plavaly. Jen tak budou dobře a rovnoměrně osmažené. Solíme hned, jak topinky vyndáme z pánve.
  • Máme dvě možnosti, jak tatarák servírovat:
  • Z namletého masa uděláme čtyři stejné hromádky. Na každé hromádce uděláme důlek a vložíme žloutek. Topinky potřeme česnekem a ostatní ingredience připravíme tak, aby si každý zamíchal svůj tatarák podle vlastní chuti.
  • Maso ochutíme sami, tj přidáme kečup, hořčici, worcester, cibuli, okurku, mletou papriku, sůl a pepř a nandáme na topinky potřené česnekem. Pamatujte, že topinky s česnekem mají samy o sobě hodně výraznou chuť, takže i tatarák by měl být výrazný, aby se jeho chuť na topince neztrácela.

Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...