Carpaccio

  • Doba přípravy: 80 minut (1 den na uložení masa)
  • Obtížnost: snadné
  • Pro 4 osoby
  • Vhodný typ masa: svíčková 

Suroviny:

  • Palec z pravé svíčkové
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř
  • Citrón
  • Petržel (kudrnka)
  • Rukola
  • Parmazán v celku

Postup

  • Pokud jste si koupili celou svíčkovou, tak tu dlouhou hlavní (pravidelnou) část si nechte na grilování bifteků, ale ta široká velká část  na konci svíčkové (palec) je ideální pro přípravu Carpaccia.
  • Maso nasolte a opepřete čerstvě mletým pepřem, do misky si nalijte olivový olej, šťávu z citrónu a nasekanou petržel. Vložte do ní maso, tak aby bylo obalené marinádou a necháme odležet jeden den.
  • Naložené maso i s trochou marinády přendáme na potravinářskou fólii a zabalíme. Děláme pěkně utažený váleček, alespoň  čtyři vrstvy fólie, tento váleček vložíme do mrazáku.
  • Když je maso dostatačně ztuhlé, vyndáme a krájíme na tenké plátky. Plátky klademe na talíř vedle sebe, tak aby se moc nepřekrývali, pokapeme kvalitním olivovým olejem, posypeme hoblinami parmazánu a rukolou.
  • Podáváme s opečenou bagetkou.
  • Carpaccio je ideální varianta lehké večeře nebo zajímavý předkrm pro vaši návštěvu. Varianty marinád můžete měnit dle chuti a fantazie. Ale pamatujte, že pokud máte jednou maso v mrazáku, po rozmražení už byste ho neměli znovu zamrazovat.

Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...