Carpaccio
- Doba přípravy: 80 minut (1 den na uložení masa)
- Obtížnost: snadné
- Pro 4 osoby
- Vhodný typ masa: svíčková
Suroviny:
- Palec z pravé svíčkové
- Olivový olej
- Sůl a pepř
- Citrón
- Petržel (kudrnka)
- Rukola
- Parmazán v celku
Postup
- Pokud jste si koupili celou svíčkovou, tak tu dlouhou hlavní (pravidelnou) část si nechte na grilování bifteků, ale ta široká velká část na konci svíčkové (palec) je ideální pro přípravu Carpaccia.
- Maso nasolte a opepřete čerstvě mletým pepřem, do misky si nalijte olivový olej, šťávu z citrónu a nasekanou petržel. Vložte do ní maso, tak aby bylo obalené marinádou a necháme odležet jeden den.
- Naložené maso i s trochou marinády přendáme na potravinářskou fólii a zabalíme. Děláme pěkně utažený váleček, alespoň čtyři vrstvy fólie, tento váleček vložíme do mrazáku.
- Když je maso dostatačně ztuhlé, vyndáme a krájíme na tenké plátky. Plátky klademe na talíř vedle sebe, tak aby se moc nepřekrývali, pokapeme kvalitním olivovým olejem, posypeme hoblinami parmazánu a rukolou.
- Podáváme s opečenou bagetkou.
- Carpaccio je ideální varianta lehké večeře nebo zajímavý předkrm pro vaši návštěvu. Varianty marinád můžete měnit dle chuti a fantazie. Ale pamatujte, že pokud máte jednou maso v mrazáku, po rozmražení už byste ho neměli znovu zamrazovat.
Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...
Chilli con carne
Texaská specialita proslulá po celém světě, připravte si snadno a rychle!
Špagety s hovězím, česnekem, sušenými rajčaty a pyré
Jednoduché a rychlé těstoviny s hovězím masem vhodné pro rušný týden
Štěpánská
Co uvařit na sv. Štěpána 26. prosince? Máme skvělý tip: Štěpánskou z hovězí husičky
Lasagne
Italská klasika, kterou miluje snad celý svět a my v Čechách nejsme rozhodně výjimkou!
Farmářské brambory
Pochoutka nejen pro farmáře, ale i celou rodinu!
Musaka z mletého hovězího
Řecká specialita Musaka nadchne velké gurmány i malé strávníky.
Steak z vyzrálého hovězího
Recept na dokonalý steak pro přípravu doma - jde to i bez grilu!
Mleté hovězí steaky s kadeřávkem a pečenou zeleninou
Jednoduchá a rychlá večeře pro celou rodinu!
Bruschetta s rajčaty a hovězím steakem
Italská delikatesa bruschetta s rajčaty a hovězím steakem: tutovka na každou grilovací party!
Pečená hovězí žebra
Žebra z vyzrálého hovězího jsou šťavnatá, měkká a jednoduše chutnají skvěle. Stačí k nim přidat ty správné ingredience a z trouby pak vyndáte gurmánský skvost!
Picanha na grilu s Chimichurri
Úžasný šťavnatý steak pro pravé gurmány s omáčkou Chimichurri
Pljeskavica
Tato pochoutka z mletého masa kraluje celému Balkánu a v Čechách na ni také nedáme dopustit, je superrychlá a jednoduchá, zkuste ji s námi!
Poctivý burger
Král letního grilování! Podle nás stačí skvělé maso bez koření a k němu si do poctivé housky přidat, co máte rádi. Zkuste si připravit dle našeho receptu, pochutnáte si!
Špízy z mletého hovězího
Jemné mleté hovězí patří také na gril! Jednoduché špízy budou ozdobou každé vaší zahradní slavnosti.
Steak na tortille se zeleninovým dipem
Tento recept nabitý bílkovinami a vitamíny si oblíbí celá rodina.
Masové kuličky v rajské omáčce s těstovinami
Rajskou zbožňuje snad každé dítě! Pojďte si vyzkoušet náš vylepšený recept, masové kuličky z našeho vyzrálého hovězího se rozpadají na jazyku.
Hovězí na červeném víně
Hovězí na červeném víně je ideální pro váš nedělní oběd.
Boloňská omáčka s mletým hovězím
Boloňské špagety s mletým hovězím - rychlá a chutná večeře pro celou rodinu.
Guláš z hovězího karabáčku
Oblíbená klasika mezi gurmány, ale mají ho rádi i děti.
Tatarák z pravé svíčkové
Vyhlášená specialita z pravé hovězí svíčkové pro pravé gurmány.
Roastbeef
Roastbeef od naší babičky je proslulý v celé rodině a je nedílnou součástí každé naší oslavy.
Hovězí vývar z morkových kostí a masa
Vývar je jedno z nejzdravějších jídel, vyzkoušejte náš recept z morkových kostí a hovězího masa.
Křenová/koprová omáčka z hovězí loupané plece
Omáčky milují děti i dospělí, a když je v ní kousek poctivého masa, tak chutná ještě lépe!
Španělský ptáček
Španělský ptáček je stálice české kuchyně, ale jak na něj? Uvařte si podle našeho receptu!
Gulášová polévka
Oblíbená gulášovka! Zkuste ji z našeho masa - krku, hrudí nebo podplečí, výborná večeře pro celou rodinu.