Steak na tortille se zeleninovým dipem

Mr. Chef
  • Doba přípravy: 35 minut
  • Obtížnost: snadné
  • Pro 4 osoby
  • Vhodný typ masa: rump steak

Suroviny:

  • rump steak
  • sůl a pepř
  • olej
  • tortilla
  • avokádo
  • bílá cibule
  • česnek
  • limetka
  • koriandr
  • chilli paprička
  • sirup (např. datlový)
  • červená cibule
  • petržel
  • piniové oříšky

Postup

Tortilla se zeleninou 

Zakupme si předem kvalitní tortillu, kterou můžeme plnit např. guacamole. Tuto zeleninovou pochoutku si připravíme z avokáda, rajčat, červené cibule, česneku, limetky, koriandru, chilli papričky, soli, pepře, olivového oleje a vybraného sirupu (např. datlového). Všechny ingredience jednoduše nakrájíme a následně smícháme v misce.  

Zeleninový dip 

Dip si připravíme z hladkolisté petržele, piniových oříšků, česneku, soli a olivového oleje. 

Příprava steaku 

Maso zprudka opečeme na oleji na pánvi z obou dvou stran, každou cca 2-3 minuty podle typu pánvičky a  posypeme solí a pepřem.   

Nyní už si jen steak nakrájet a vložit do tortilly se zeleninou, skvělou chuť tortilly si můžete ještě umocnit připraveným pikantním dipem.   

.

Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...