Hovězí na červeném víně

Mr. Chef

Suroviny:

  • 1 kg falešné svíčkové
  • sůl a pepř
  • olej
  • cibule
  • mrkev
  • petržel
  • řapíkatý celer
  • švestková povidla
  • červené víno 
  • rozmarýn
  • hovězí vývar

Postup

  • Maso osolíme a opepříme a zprudka ho opečeme na oleji v pečícím hrnci, poté maso vyndáme na prkénko.  
  • Do pečícího hrnce přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, řapíkatý celer a zeleninu opět opečeme. Následně přidáme švestková povidla, směs posypeme čerstvým rozmarýnem, podlijeme červeným vínem a hovězím vývarem. 
  • Do hrnce k zelenině přidáme maso a hrnec zakryjeme pokličkou. Vše dáme péct do trouby na 160°, pozvolna pečeme 90 minut. 
  • Maso nakrájíme na plátky, přidáme omáčku a podáváme s bramborovými šiškami či noky. 

          

Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...