Poctivý burger
- Doba přípravy: 30 minut
- Obtížnost: snadné
- Pro 4 osoby
- Vhodný typ masa: podlečí
Suroviny:
- Podplečí 0,5kg
- Poctivá houska
- Majonéza
- Sušená rajčata
- Kapary
- Sůl a pepř
- Sýr (typu cheddar)
- Cibule
- Nakládaná okurka
- Rajčata
- Salát
Postup
Příprava masa
- Maso nameleme nahrubo a nepatrně osolíme a opepříme, nicméně kvalitní maso, a navíc vyzrálé hovězí, nepotřebuje příliš dochucovat, chutě si doladíte spíše dalšími oblíbenými ingrediencemi.
Ingredience
- Nakupte si poctivou housku předem. Připravíme si omáčku z majonézy, nakrájených sušených rajčat a kapary, vše zamícháme v misce a můžeme lehce dosolit. Na gril si připravíme na kolečka nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájenou kyselou okurku. Dále si nakrájíme čerstvou zeleninu, na kterou máte chuť, my jsme zvolili salát a rajče.
Burger
- Z masa připravíme asi 2 centimetry vysoké placky a dáme grilovat. Když je maso již téměř hotové, přidáme sýr, který se na mase roztaví. Na gril přidejte také cibuli a kyselou okurku a vše opečte. Rovněž opečeme housku.
- Vše si z grilu přineseme k připraveným ingrediencím. Na housku namažeme omáčku, dále pokládáme salát, maso se sýrem z grilu, opečenou cibuli, rajče a opečenou okurku.
.
Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...
Chilli con carne
Texaská specialita proslulá po celém světě, připravte si snadno a rychle!
Špagety s hovězím, česnekem, sušenými rajčaty a pyré
Jednoduché a rychlé těstoviny s hovězím masem vhodné pro rušný týden
Štěpánská
Co uvařit na sv. Štěpána 26. prosince? Máme skvělý tip: Štěpánskou z hovězí husičky
Lasagne
Italská klasika, kterou miluje snad celý svět a my v Čechách nejsme rozhodně výjimkou!
Farmářské brambory
Pochoutka nejen pro farmáře, ale i celou rodinu!
Musaka z mletého hovězího
Řecká specialita Musaka nadchne velké gurmány i malé strávníky.
Steak z vyzrálého hovězího
Recept na dokonalý steak pro přípravu doma - jde to i bez grilu!
Mleté hovězí steaky s kadeřávkem a pečenou zeleninou
Jednoduchá a rychlá večeře pro celou rodinu!
Bruschetta s rajčaty a hovězím steakem
Italská delikatesa bruschetta s rajčaty a hovězím steakem: tutovka na každou grilovací party!
Pečená hovězí žebra
Žebra z vyzrálého hovězího jsou šťavnatá, měkká a jednoduše chutnají skvěle. Stačí k nim přidat ty správné ingredience a z trouby pak vyndáte gurmánský skvost!
Picanha na grilu s Chimichurri
Úžasný šťavnatý steak pro pravé gurmány s omáčkou Chimichurri
Pljeskavica
Tato pochoutka z mletého masa kraluje celému Balkánu a v Čechách na ni také nedáme dopustit, je superrychlá a jednoduchá, zkuste ji s námi!
Špízy z mletého hovězího
Jemné mleté hovězí patří také na gril! Jednoduché špízy budou ozdobou každé vaší zahradní slavnosti.
Steak na tortille se zeleninovým dipem
Tento recept nabitý bílkovinami a vitamíny si oblíbí celá rodina.
Masové kuličky v rajské omáčce s těstovinami
Rajskou zbožňuje snad každé dítě! Pojďte si vyzkoušet náš vylepšený recept, masové kuličky z našeho vyzrálého hovězího se rozpadají na jazyku.
Hovězí na červeném víně
Hovězí na červeném víně je ideální pro váš nedělní oběd.
Boloňská omáčka s mletým hovězím
Boloňské špagety s mletým hovězím - rychlá a chutná večeře pro celou rodinu.
Guláš z hovězího karabáčku
Oblíbená klasika mezi gurmány, ale mají ho rádi i děti.
Tatarák z pravé svíčkové
Vyhlášená specialita z pravé hovězí svíčkové pro pravé gurmány.
Carpaccio
Carpaccio - ideální předkrm pro všechny příležitosti a správně česky se této lahůdce říká karpáčo.
Roastbeef
Roastbeef od naší babičky je proslulý v celé rodině a je nedílnou součástí každé naší oslavy.
Hovězí vývar z morkových kostí a masa
Vývar je jedno z nejzdravějších jídel, vyzkoušejte náš recept z morkových kostí a hovězího masa.
Křenová/koprová omáčka z hovězí loupané plece
Omáčky milují děti i dospělí, a když je v ní kousek poctivého masa, tak chutná ještě lépe!
Španělský ptáček
Španělský ptáček je stálice české kuchyně, ale jak na něj? Uvařte si podle našeho receptu!
Gulášová polévka
Oblíbená gulášovka! Zkuste ji z našeho masa - krku, hrudí nebo podplečí, výborná večeře pro celou rodinu.