Farmářské brambory

Suroviny:

  • Steakové maso (cca 300 g)
  • Brambory 4-5
  • Cibule 1 větší
  • Česnek 2-3 stroužky
  • Čerstvý špenát ½ krabičky
  • Cherry rajčata na ozdobení
  • Sůl
  • Sójová omáčka (organická BIO značky Clearspring)
  • Teriyaki omáčka (značky Sonoma Ranchers)
  • Slunečnicový olej
     

Postup

Brambory ve slupce si předvaříme, aby byly změklé, následně nakrájíme na cca 1cm plátky, orestujeme na pánvičce na slunečnicovém oleji a odložíme stranou. Steakové maso si nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme si nově pánvičku, na kterou nakapeme slunečnicový olej, a vložíme maso, jenž rychle orestujeme, stačí pár minut. Maso pak vyndáme na talíř a necháme krátce odpočinout. Cibuli si nakrájíme na tenké plátky a orestujeme na oleji ve stejné pánvičce a přidáme rovněž na tenké plátky nakrájený česnek. Do pánvičky pak vrátíme maso a brambory, vše osolíme a dochutíme sójovou a Teriyaki omáčkou, na závěr přidáme čerstvý špenát. Jednotlivé ingredience restujeme samostatně záměrně, když bychom na pánev přidali vše najednou, tak maso by se příliš dusilo a pustilo by hodně šťávy, rovněž cibule a česnek by nebyly tak křupavé. Hotovou směs nandáme na talíř, můžeme dozdobit cherry rajčaty a hned podáváme.

Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...