Mleté hovězí steaky s kadeřávkem a pečenou zeleninou

  • Doba přípravy: 45 minut 
  • Obtížnost: snadné
  • Pro 4 osoby
  • Vhodný typ masa: mleté hovězí 

Suroviny:

  • Mleté hovězí 0,5kg 
  • Cibule (1)
  • Kadeřávek (množství dle chuti)
  • Vejce (2)
  • Sůl a pepř
  • Olivový olej
  • Papriky (3)
  • Rajčata (2)
  • Cuketa (1)
  • Celé stroužky česneku (6)

Postup

Nakrájíme si najemno cibuli a kadeřávek a smícháme s masem, vejci, osolíme a opepříme. Ze směsi vytvarujeme menší placičky. Poté si připravíme zeleninu – papriku, rajčata, cuketu nakrájíme na plátky a vložíme na pečící papír do zapékací nádoby, mezi zeleninu přidáme česnek, můžeme i dosolit.
Pak si připravíme pánvičku, na kterou dáme trochu olivového oleje a na ní z každé strany zprudka osmahneme mleté steaky, ty pak položíme na zeleninu a vše dáme péct do trouby na 180 stupňů na cca 20–30 minut.

Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...