Roastbeef

Mr. Chef
  • Doba přípravy: 55 minut (2 dny odložit maso)
  • Obtížnost: snadné
  • Pro 4-6 osoby
  • Vhodný typ masa: nízký roštěnec 

Suroviny:

  • 1 kg nízkého roštěnce
  • sůl a pepř
  • dijonská hořčice
  • chilli
  • olej
  • červené víno 

Postup

Příprava masa 

  • Nízký roštěnec ze všech stran posypeme solí, pepřem a potřeme dijonskou hořčicí. Milovníci pálivých jídel mohou přidat také sušenou chilli papričku.  Maso pak zabalíme do alobalu a necháme 1-2 dny v ledničce. 

Pečení masa

  • Maso vyndáme z ledničky a necháme chvíli odpočinout v pokojové teplotě. Mezitím si rozpálíme pánvičku, přidáme trochu oleje a  následně maso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Na závěr ho polijeme červeným vínem. 
  • Maso poté společně se šťávou z pánvičky vložíme do pečící nádoby a pečeme v troubě na 90° po dobu 45 minut. 
  • Maso vyjmeme z trouby a necháme odpočinout. 
  • Hotový roastbeef krájíme na tenké plátky, které si můžete vychutnat s listovým salátem a další zeleninou nebo připravit roastbeefové chlebíčky, anebo maso servírovat s bramborem a zeleninovou přílohou. 

Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...