Guláš z hovězího karabáčku
- Doba přípravy: 75 minut
- Obtížnost: snadné
- Pro 4 osoby
- Vhodný typ masa: karabáček
Suroviny:
- Hovězí karabáček cca 1kg
- Vepřové sádlo cca 0,15kg
- Cibule 1kg
- Paprika mletá sladká (možno i napůl pálivá)
- Česnek
- Sůl a pepř
- Hovězí vývar cca 1,5l
- Hladká mouka cca 2 polévkové lžíce
- Majoránka
- Kmín celý nebo drcený
Postup
- Na sádle opečeme na hrubo nakrájenou cibuli, je to opravdu základ celého jídla, tak se na to soustředíme, stále mícháme a opékáme opravdu rovnoměrně a do tmava, ale nespálit, guláš by byl hořký!!
- Dobrý základ = skvělý guláš.
- Pokud máme celý kmín, dáváme ho rovnou do cibulového základu, on nám hezky rozpraská a ovoní omáčku.
- Do hotového cibulového základu přidáme na kostky nakrájené maso. Snažte se ho krájet na stejně velké kousky, raději vetší než menší (cca 2cm). Maso restujeme spolu s cibulí. Když se maso restuje, tak pouští šťávu. Ta je potřeba vyredukovat, až se udělá takové "blátíčko". Potom osolíme, pěkně na každý kousek masa, opepříme a posypeme paprikou. Ta se rozpouští nejlépe v tuku, proto nesypeme přímo na maso. Vše restujeme a mícháme pěkně ode dna, aby se to nespálilo. Když se oddělí tuk od základu, zaprášíme moukou, pořádně promícháme a prorestujeme. Zalijeme teplým vývarem a dusíme do měkka cca 1h.
- Dochutíme utřeným česnekem, majoránkou, případně drceným kmínem.
- Podáváme s knedlíkem, čerstvým chlebem nebo těstovinami.
Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...
Chilli con carne
Texaská specialita proslulá po celém světě, připravte si snadno a rychle!
Špagety s hovězím, česnekem, sušenými rajčaty a pyré
Jednoduché a rychlé těstoviny s hovězím masem vhodné pro rušný týden
Štěpánská
Co uvařit na sv. Štěpána 26. prosince? Máme skvělý tip: Štěpánskou z hovězí husičky
Lasagne
Italská klasika, kterou miluje snad celý svět a my v Čechách nejsme rozhodně výjimkou!
Farmářské brambory
Pochoutka nejen pro farmáře, ale i celou rodinu!
Musaka z mletého hovězího
Řecká specialita Musaka nadchne velké gurmány i malé strávníky.
Steak z vyzrálého hovězího
Recept na dokonalý steak pro přípravu doma - jde to i bez grilu!
Mleté hovězí steaky s kadeřávkem a pečenou zeleninou
Jednoduchá a rychlá večeře pro celou rodinu!
Bruschetta s rajčaty a hovězím steakem
Italská delikatesa bruschetta s rajčaty a hovězím steakem: tutovka na každou grilovací party!
Pečená hovězí žebra
Žebra z vyzrálého hovězího jsou šťavnatá, měkká a jednoduše chutnají skvěle. Stačí k nim přidat ty správné ingredience a z trouby pak vyndáte gurmánský skvost!
Picanha na grilu s Chimichurri
Úžasný šťavnatý steak pro pravé gurmány s omáčkou Chimichurri
Pljeskavica
Tato pochoutka z mletého masa kraluje celému Balkánu a v Čechách na ni také nedáme dopustit, je superrychlá a jednoduchá, zkuste ji s námi!
Poctivý burger
Král letního grilování! Podle nás stačí skvělé maso bez koření a k němu si do poctivé housky přidat, co máte rádi. Zkuste si připravit dle našeho receptu, pochutnáte si!
Špízy z mletého hovězího
Jemné mleté hovězí patří také na gril! Jednoduché špízy budou ozdobou každé vaší zahradní slavnosti.
Steak na tortille se zeleninovým dipem
Tento recept nabitý bílkovinami a vitamíny si oblíbí celá rodina.
Masové kuličky v rajské omáčce s těstovinami
Rajskou zbožňuje snad každé dítě! Pojďte si vyzkoušet náš vylepšený recept, masové kuličky z našeho vyzrálého hovězího se rozpadají na jazyku.
Hovězí na červeném víně
Hovězí na červeném víně je ideální pro váš nedělní oběd.
Boloňská omáčka s mletým hovězím
Boloňské špagety s mletým hovězím - rychlá a chutná večeře pro celou rodinu.
Tatarák z pravé svíčkové
Vyhlášená specialita z pravé hovězí svíčkové pro pravé gurmány.
Carpaccio
Carpaccio - ideální předkrm pro všechny příležitosti a správně česky se této lahůdce říká karpáčo.
Roastbeef
Roastbeef od naší babičky je proslulý v celé rodině a je nedílnou součástí každé naší oslavy.
Hovězí vývar z morkových kostí a masa
Vývar je jedno z nejzdravějších jídel, vyzkoušejte náš recept z morkových kostí a hovězího masa.
Křenová/koprová omáčka z hovězí loupané plece
Omáčky milují děti i dospělí, a když je v ní kousek poctivého masa, tak chutná ještě lépe!
Španělský ptáček
Španělský ptáček je stálice české kuchyně, ale jak na něj? Uvařte si podle našeho receptu!
Gulášová polévka
Oblíbená gulášovka! Zkuste ji z našeho masa - krku, hrudí nebo podplečí, výborná večeře pro celou rodinu.