Guláš z hovězího karabáčku

Mr. Chef
  • Doba přípravy: 75 minut
  • Obtížnost: snadné
  • Pro 4 osoby
  • Vhodný typ masa: karabáček

Suroviny:

  • Hovězí karabáček cca 1kg
  • Vepřové sádlo cca 0,15kg
  • Cibule 1kg
  • Paprika mletá sladká (možno i napůl pálivá)
  • Česnek
  • Sůl a pepř
  • Hovězí vývar cca 1,5l
  • Hladká mouka cca 2 polévkové lžíce
  • Majoránka
  • Kmín celý nebo drcený

Postup

  • Na sádle opečeme na hrubo nakrájenou cibuli, je to opravdu základ celého jídla, tak se na to soustředíme, stále mícháme a opékáme opravdu rovnoměrně a do tmava, ale nespálit, guláš by byl hořký!!
  • Dobrý základ = skvělý guláš.
  • Pokud máme celý kmín, dáváme ho rovnou do cibulového základu, on nám hezky rozpraská a ovoní omáčku.
  • Do hotového cibulového základu přidáme na kostky nakrájené maso. Snažte se ho krájet na stejně velké kousky, raději vetší než menší (cca 2cm).  Maso restujeme spolu s cibulí. Když se maso restuje, tak pouští šťávu. Ta je potřeba vyredukovat, až se udělá takové "blátíčko". Potom osolíme, pěkně na každý kousek masa, opepříme a posypeme paprikou. Ta se rozpouští nejlépe v tuku, proto nesypeme přímo na maso. Vše restujeme a mícháme pěkně ode dna, aby se to nespálilo. Když se oddělí tuk od základu, zaprášíme moukou, pořádně promícháme a prorestujeme. Zalijeme teplým vývarem a dusíme do měkka cca 1h. 
  • Dochutíme utřeným česnekem, majoránkou, případně drceným kmínem.
  • Podáváme s knedlíkem, čerstvým chlebem nebo těstovinami. 

     

Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...