Pečená hovězí žebra

  • Doba přípravy: 2h30min
  • Obtížnost: snadné
  • Pro 4 osoby
  • Vhodný typ masa: žebra masová 

Suroviny:

  • žebra masová 2kg
  • cibule 2 kusy
  • česnek 4 stroužky
  • sůl a pepř
  • voda
  • černé pivo

Postup

  • Nejdříve si nakrájíme doplňkové ingredience tj. cibule na kostičky a česnek na stroužky. 
  • Maso vložíme na pečící plech (ideálně vyšší) a přidáme cibuli, česnek, sůl, pepř a kmín a následně podlijeme trochu vody.
  • Nejprve žebra pečeme v troubě přiklopená na 250C po dobu jedné hodiny.
  • Pak pokličku odebereme a žebra tak dopékáme na 200C další hodinu a půl.
  • Průběžně podléváme černým pivem. 
  • Jak poznáme, že jsou žebra hotová? Jednoduše: kosti budou odpadávat od masa.  

    

Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...