Masové kuličky v rajské omáčce s těstovinami

Mr. Chef
  • Doba přípravy: 40 minut
  • Obtížnost: snadné
  • Pro 4 osoby
  • Vhodný typ masa: podlpečí 

Suroviny:

  • 1 kg mletého podplečí
  • 2 cibule
  • kořenová zelenina
  • 1 rajčatové pyré
  • bobkový list
  • černý pepř celý
  • skořice celá
  • sůl
  • cukr či jiné sladidlo
  • mouka
  • olej/sádlo
  • voda
  • ocet
  • pappardelle

Postup

Příprava omáčky

Nakrájíme na kostičky cibuli, celer, mrkev, petržel a směs začneme ve větším hrnci smažit na oleji či sádle, nejdříve cibuli a pak kořenovou zeleninu. V menším hrnci si dáme do vody vařit koření – bobkový list, černý pepř celý, skořice celá a povaříme cca 10 minut, odvar z koření následně odstavíme. Poté, co nám cibule a kořenová zelenina změkne, přidáme trochu cukru či jiného sladidla a posypeme cca dvěma lžícemi mouky. Následně přidáme asi jednu lžíci octa a zalijeme rajčatovým pyrém, směs necháme podusit cca 15 minut. Na závěr přidáme odvar z koření a rozmixujeme do hladka.

Příprava masových kuliček

Nakrájíme cibuli na drobné kostičky, následně ve větší míse smícháme s mletým masem, posypeme solí a přidám několik lžic vody, aby se směs dala dobře mnout v rukách. Připravíme si plech s pečícím papírem a tvarujeme maso do kuliček, které následně dáváme na 20 minut péct do trouby na 170°.

K masovým kuličkám v rajské omáčce připravíme pappardelle nebo jakékoliv vaše oblíbené těstoviny.           

Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...