Bruschetta s rajčaty a hovězím steakem

  • Doba přípravy: 30 minut 
  • Obtížnost: snadné
  • Pro 2 osoby
  • Vhodný typ masa: Top blade steak  (nebo jakýkoliv jiný steak)

Suroviny:

  • Steak např. Top blade 
  • Chleba nebo bageta dle osobního výběru 
  • Čerstvá rajčata 3
  • Olivový olej
  • Cibule 1
  • Česnek 2 stroužky 
  • Čerstvá bazalka
  • Sůl a pepř

Postup

Nejdříve si připravíme pikantní směs z rajčat. Nadrobno nakrájíme cibuli, česnek a čerstvou bazalku a rajčata na malé kostičky, využijeme pouze dužinu rajčat, semínka odstraníme.  Vše vložíme do mísy a dobře promícháme s olivovým olejem a dochutíme solí a pepřem. 

Na gril dáme opéct chleba nebo bagetu dle vlastního výběru. Pokud máte dostatečně velký gril, tak souběžně můžete rovnou grilovat steak např. Top blade. 

Hotový steak necháme pár minut odpočinout na prkénku. Mezitím si na opečený chleba/bagetu nandáme rajčatovou směs. Steak poté nakrájíme na tenké plátky a dozdobíme jím bruschettu.    

Jednoduché, rychlé a chuťově naprosto skvělé!

Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...