Picanha na grilu s Chimichurri
- Doba přípravy: 30 minut
- Obtížnost: snadné
- Pro 4 osoby
- Vhodný typ masa: picanha
Suroviny:
- picanha 1kg
- olivový olej
- hrubá sůl
- česnek
- sůl a pepř
- 1/3 svazku čerstvého oregána
- 1 svazek čerstvé hladkolisté petržele
- 3 stroužky česneku
- 1/3 čl chilli papričky
- 6 pl olivového oleje
- 2 pl červeného vinného octa
Postup
Příprava masa:
- Nejdříve odstraníme tzv. „silver skin“, nepotřebný tuk a tuk po stranách. Steaky pak nakrájíme ve směru vlákna (žilkování), je to z toho důvodu, abychom je pak před servírováním mohli krájet právě proti vláknu. Tloušťka steaků je ideální na dva prsty a krájíme je tak, že tuk je naspodu (krájí se pak lehčeji).
- Steaky nejdříve posolíme hrubou solí a necháme odpočinout cca 2 hodiny, můžeme je nechat i přes noc v lednici.
- Než jdou steaky na gril, musí mít pokojovou teplotu. Lehce je potřeme olivovým olejem, pak picanhu grilujeme nejdříve pomalým grilováním na nižší teplotě, pak je znovu potřeme olivovým olejem a dokončíme na vyšší teplotě na požadovaný stupeň propečení. Před servírováním necháme steak odpočinout 5─10 minut.
Omáčka Chimichurri:
- Nakrájíme nadrobno čerstvé oregáno a hladkolistou petržel.
- Utřeme česnek.
- Následně všechny ingredience - olivový olej, oregáno, petržel, česnek, chilli papričku, vinný ocet, sůl a pepř promícháme v misce, necháme odpočinout a poté podáváme k připraveným steakům.
Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...
Chilli con carne
Texaská specialita proslulá po celém světě, připravte si snadno a rychle!
Špagety s hovězím, česnekem, sušenými rajčaty a pyré
Jednoduché a rychlé těstoviny s hovězím masem vhodné pro rušný týden
Štěpánská
Co uvařit na sv. Štěpána 26. prosince? Máme skvělý tip: Štěpánskou z hovězí husičky
Lasagne
Italská klasika, kterou miluje snad celý svět a my v Čechách nejsme rozhodně výjimkou!
Farmářské brambory
Pochoutka nejen pro farmáře, ale i celou rodinu!
Musaka z mletého hovězího
Řecká specialita Musaka nadchne velké gurmány i malé strávníky.
Steak z vyzrálého hovězího
Recept na dokonalý steak pro přípravu doma - jde to i bez grilu!
Mleté hovězí steaky s kadeřávkem a pečenou zeleninou
Jednoduchá a rychlá večeře pro celou rodinu!
Bruschetta s rajčaty a hovězím steakem
Italská delikatesa bruschetta s rajčaty a hovězím steakem: tutovka na každou grilovací party!
Pečená hovězí žebra
Žebra z vyzrálého hovězího jsou šťavnatá, měkká a jednoduše chutnají skvěle. Stačí k nim přidat ty správné ingredience a z trouby pak vyndáte gurmánský skvost!
Pljeskavica
Tato pochoutka z mletého masa kraluje celému Balkánu a v Čechách na ni také nedáme dopustit, je superrychlá a jednoduchá, zkuste ji s námi!
Poctivý burger
Král letního grilování! Podle nás stačí skvělé maso bez koření a k němu si do poctivé housky přidat, co máte rádi. Zkuste si připravit dle našeho receptu, pochutnáte si!
Špízy z mletého hovězího
Jemné mleté hovězí patří také na gril! Jednoduché špízy budou ozdobou každé vaší zahradní slavnosti.
Steak na tortille se zeleninovým dipem
Tento recept nabitý bílkovinami a vitamíny si oblíbí celá rodina.
Masové kuličky v rajské omáčce s těstovinami
Rajskou zbožňuje snad každé dítě! Pojďte si vyzkoušet náš vylepšený recept, masové kuličky z našeho vyzrálého hovězího se rozpadají na jazyku.
Hovězí na červeném víně
Hovězí na červeném víně je ideální pro váš nedělní oběd.
Boloňská omáčka s mletým hovězím
Boloňské špagety s mletým hovězím - rychlá a chutná večeře pro celou rodinu.
Guláš z hovězího karabáčku
Oblíbená klasika mezi gurmány, ale mají ho rádi i děti.
Tatarák z pravé svíčkové
Vyhlášená specialita z pravé hovězí svíčkové pro pravé gurmány.
Carpaccio
Carpaccio - ideální předkrm pro všechny příležitosti a správně česky se této lahůdce říká karpáčo.
Roastbeef
Roastbeef od naší babičky je proslulý v celé rodině a je nedílnou součástí každé naší oslavy.
Hovězí vývar z morkových kostí a masa
Vývar je jedno z nejzdravějších jídel, vyzkoušejte náš recept z morkových kostí a hovězího masa.
Křenová/koprová omáčka z hovězí loupané plece
Omáčky milují děti i dospělí, a když je v ní kousek poctivého masa, tak chutná ještě lépe!
Španělský ptáček
Španělský ptáček je stálice české kuchyně, ale jak na něj? Uvařte si podle našeho receptu!
Gulášová polévka
Oblíbená gulášovka! Zkuste ji z našeho masa - krku, hrudí nebo podplečí, výborná večeře pro celou rodinu.