Lasagne

  • Doba přípravy: 1h 15minut 
  • Obtížnost: středně obtížné 
  • Pro 4 osoby
  • Vhodný typ masa: mleté hovězí 

Suroviny:

  • Masové ragú (stejné jako na boloňskou omáčku)
  • Těstoviny lasagne
  • Bešamel (máslo, hladká mouka, mléko)
  • Mozzarella (ideálně již nastrouhaná)
  • Šunka (dle chuti)
  • Rajčata (na ozdobení)

Postup

Příprava: 

Nejdříve si připravíme masové ragú jako na boloňskou omáčku (tj. cibule, česnek, mrkev, řapíkatý celer, rajčata, rajčatové pyré, mleté hovězí, sklenka červeného vína, sůl a bazalka). Rovněž si připravme bešamel (tj. rozpustíme máslo, zapražíme hladkou moukou a postupně přidáváme ohřáté mléko, vše pečlivě zamícháme/rozšleháme a krátce povaříme, dochutíme solí). Vezmeme si větší zapékací mísu a začneme vrstvit v tomto pořadí: bešamel, těstovina, bešamel, masové ragú – takto uděláme několik vrstev dle velikosti mísy,  na masové ragú můžete dle vaší preference přidávat např. šunku, ale i žampiony, rajčata a špenát, vrstvy zakončíme bešamelem a posypeme mozzarellou. Dáme zapéct do rozehřáté trouby na 160 stupňů na cca 45 minut. Po upečení necháme lasagne několik minut odpočinout, dozdobíme rajčaty a můžeme podávat.

.  

Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...