Chilli con carne

  • Doba přípravy: 30 min 
  • Obtížnost: snadné
  • Pro 4 osoby
  • Vhodný typ masa: mleté hovězí

Suroviny:

  • Mleté hovězí 1 kg 
  • Římský kmín 
  • Sůl
  • Slunečnicový olej 
  • Cibule 1 větší 
  • Červená paprika 2 kusy
  • Jarní cibulka 2 kusy
  • Rajčatové pyré
  • Červené fazole 1 plechovka
  • Bílé fazole 1 plechovka 

Postup

Příprava: 

Nejdříve si nakrájíme zeleninu – cibuli, papriky a jarní cibulku – na malé kostičky.  Ve větším hrnci necháme rozpálit olej a osmahneme cibuli, ke které následně přidáme římský kmín a pak přidáme trochu rajského pyré. Do této směsi přidáváme mleté hovězí maso, osolíme ho a necháme se směsí povařit. Pak přijde na řadu zelenina – paprika a jarní cibulka, ta dodá směsi skvělou barvu a chuť. Na závěr přidáme červené a bílé fazole a zbytek rajčatového pyré. Vše necháme povařit a podáváme s vařenou rýží.          

.  

Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...