Musaka z mletého hovězího
- Doba přípravy: 1h 45minut
- Obtížnost: středně obtížné
- Pro 4 osoby
- Vhodný typ masa: mleté hovězí
Suroviny:
- Masové ragú (stejné jako na boloňskou omáčku)
- Brambory 3-4 větších kusů
- Cuketa 1 větší
- Lilek 1
- Rajčata 4-5 větších
- Bešamel (máslo, hladká mouka, mléko)
- Olivový olej
- Sůl
- Skořice
- Drcený kmín
- Muškátový oříšek
- Parmazán
Postup
Příprava:
Připravte si masové ragú jako na boloňskou omáčku (tj. cibule, česnek, mrkev, řapíkatý celer, rajčata, rajčatové pyré, mleté hovězí, lžička třtinového cukru, balzamikový ocet, sklenka červeného vína, sůl, bazalka).
Rovněž si připravte bešamel (tj. rozpustíme máslo, zapražíme hladkou moukou a přidáme mléko, vše pečlivě zamícháme/rozšleháme a krátce povaříme, přidáme sůl a na dochucení i muškátový oříšek).
Předvařte si cca 3-4 větší brambory ve slupce. Lilek nakrájíme na 0,5cm plátky, posypeme solí a necháme ho vypotit. Na stejné plátky nakrájíme větší cuketu a 4-5 větších rajčat. Brambory, cuketu a lilek začneme opékat na pánvi s trochou olivového oleje, vždy přidáme trochu skořice a kmínu, případně i dosolíme.
Když máme přípravu ingrediencí dokončenou, vezmeme si zapékací mísu a začneme vrstvit v tomto pořadí: bešamel, brambory, lilek, cuketa, rajčata, masové ragú, bešamel a posypeme nastrouhaným sýrem – ideální je parmazán.
Dáme zapéct do trouby na cca 160 stupňů na přibližně 45 minut. Po vyjmutí z trouby necháme asi dalších 15 minut odpočinout a následně můžeme podávat.
.
Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...
Chilli con carne
Texaská specialita proslulá po celém světě, připravte si snadno a rychle!
Špagety s hovězím, česnekem, sušenými rajčaty a pyré
Jednoduché a rychlé těstoviny s hovězím masem vhodné pro rušný týden
Štěpánská
Co uvařit na sv. Štěpána 26. prosince? Máme skvělý tip: Štěpánskou z hovězí husičky
Lasagne
Italská klasika, kterou miluje snad celý svět a my v Čechách nejsme rozhodně výjimkou!
Farmářské brambory
Pochoutka nejen pro farmáře, ale i celou rodinu!
Steak z vyzrálého hovězího
Recept na dokonalý steak pro přípravu doma - jde to i bez grilu!
Mleté hovězí steaky s kadeřávkem a pečenou zeleninou
Jednoduchá a rychlá večeře pro celou rodinu!
Bruschetta s rajčaty a hovězím steakem
Italská delikatesa bruschetta s rajčaty a hovězím steakem: tutovka na každou grilovací party!
Pečená hovězí žebra
Žebra z vyzrálého hovězího jsou šťavnatá, měkká a jednoduše chutnají skvěle. Stačí k nim přidat ty správné ingredience a z trouby pak vyndáte gurmánský skvost!
Picanha na grilu s Chimichurri
Úžasný šťavnatý steak pro pravé gurmány s omáčkou Chimichurri
Pljeskavica
Tato pochoutka z mletého masa kraluje celému Balkánu a v Čechách na ni také nedáme dopustit, je superrychlá a jednoduchá, zkuste ji s námi!
Poctivý burger
Král letního grilování! Podle nás stačí skvělé maso bez koření a k němu si do poctivé housky přidat, co máte rádi. Zkuste si připravit dle našeho receptu, pochutnáte si!
Špízy z mletého hovězího
Jemné mleté hovězí patří také na gril! Jednoduché špízy budou ozdobou každé vaší zahradní slavnosti.
Steak na tortille se zeleninovým dipem
Tento recept nabitý bílkovinami a vitamíny si oblíbí celá rodina.
Masové kuličky v rajské omáčce s těstovinami
Rajskou zbožňuje snad každé dítě! Pojďte si vyzkoušet náš vylepšený recept, masové kuličky z našeho vyzrálého hovězího se rozpadají na jazyku.
Hovězí na červeném víně
Hovězí na červeném víně je ideální pro váš nedělní oběd.
Boloňská omáčka s mletým hovězím
Boloňské špagety s mletým hovězím - rychlá a chutná večeře pro celou rodinu.
Guláš z hovězího karabáčku
Oblíbená klasika mezi gurmány, ale mají ho rádi i děti.
Tatarák z pravé svíčkové
Vyhlášená specialita z pravé hovězí svíčkové pro pravé gurmány.
Carpaccio
Carpaccio - ideální předkrm pro všechny příležitosti a správně česky se této lahůdce říká karpáčo.
Roastbeef
Roastbeef od naší babičky je proslulý v celé rodině a je nedílnou součástí každé naší oslavy.
Hovězí vývar z morkových kostí a masa
Vývar je jedno z nejzdravějších jídel, vyzkoušejte náš recept z morkových kostí a hovězího masa.
Křenová/koprová omáčka z hovězí loupané plece
Omáčky milují děti i dospělí, a když je v ní kousek poctivého masa, tak chutná ještě lépe!
Španělský ptáček
Španělský ptáček je stálice české kuchyně, ale jak na něj? Uvařte si podle našeho receptu!
Gulášová polévka
Oblíbená gulášovka! Zkuste ji z našeho masa - krku, hrudí nebo podplečí, výborná večeře pro celou rodinu.