Gulášová polévka

  • Doba přípravy: 60 min   
  • Obtížnost: snadné
  • Pro 4 osoby
  • Vhodný typ masa: krk, hrudí, podplečí

Suroviny:

  • Hovězí přední (krk,hrudí nebo podplečí) 300g
  • Bambory 2ks
  • Cibule větší  1ks
  • Sádlo
  • Mletá paprika
  • Hladká mouka
  • Drcený kmín
  • Česnek
  • Sůl a pepř 
  • Sušená majoránka
  • Hovězí vývar 1l

Postup

  • Maso nakrájíme na malé kostičky cca 0,5cm osolíme a opepříme.
  • Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji opečeme dozlatova, přidáme maso, kmín a restujeme, dokud se nevyvaří všechna šťáva, kterou maso pustilo.
  • Přidáme papriku (ta se nejlépe rozpustí v tuku) a utřený česnek. Zaprášíme moukou orestujeme a zalijeme teplým vývarem. Provaříme na střední teplotě alespoň 30min.poté přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme do změknutí.
  • Nakonec dochutíme majoránkou, případně dosolíme nebo přidáme česnek.

Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...