Boloňská omáčka s mletým hovězím
- Doba přípravy: 40 minut
- Obtížnost: snadné
- Pro 4 osoby
- Vhodný typ masa: mleté
Suroviny:
- Mleté 1 kg
- Cibule 1 kus
- Česnek 3 stroužky
- Mrkev 2 kusy
- Řapíkatý celer
- Rajčata (sterilizovaná nebo čerstvá) krájená, loupaná 1 plechovka
- Hovězí vývar
- Sůl
- Olivový olej
- Třtinový cukr 1pl
- Balzamikový ocet 1čl
- Tymián nebo bazalka
- Červené víno 1 sklenka
Postup
Příprava hovězího ragú
- Nejdříve si oloupeme a najemno nakrájíme cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer. Poté zeleninu začneme restovat ve větší pánvičce na olivovém oleji - nejdříve mrkev a řapíkatý celer, pak přidáme cibuli a česnek. Když je zelenina dostatečně orestovaná, přidáme mleté maso, které na pánvičce opečeme. Následně přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata (čerstvá nebo sterilizovaná), případně můžeme přidat také pyré, omáčku pak můžeme naředit hovězím vývarem a vše povaříme cca 20 minut. Do omáčky můžeme přidat polévkovou lžíci třtinového cukru a balzamikového octa, které zvýrazní její chuť. Z koření doporučujeme přidat tymián nebo bazalku. Pokud vaříte jen pro dospělé, můžete přidat také sklenku červeného vína.
- K takto připravenému ragú uvaříme těstoviny dle osobní preference.
- Při závěrečném servírování můžeme pokrm posypat sýrem typu parmazán.
.
Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...
Chilli con carne
Texaská specialita proslulá po celém světě, připravte si snadno a rychle!
Špagety s hovězím, česnekem, sušenými rajčaty a pyré
Jednoduché a rychlé těstoviny s hovězím masem vhodné pro rušný týden
Štěpánská
Co uvařit na sv. Štěpána 26. prosince? Máme skvělý tip: Štěpánskou z hovězí husičky
Lasagne
Italská klasika, kterou miluje snad celý svět a my v Čechách nejsme rozhodně výjimkou!
Farmářské brambory
Pochoutka nejen pro farmáře, ale i celou rodinu!
Musaka z mletého hovězího
Řecká specialita Musaka nadchne velké gurmány i malé strávníky.
Steak z vyzrálého hovězího
Recept na dokonalý steak pro přípravu doma - jde to i bez grilu!
Mleté hovězí steaky s kadeřávkem a pečenou zeleninou
Jednoduchá a rychlá večeře pro celou rodinu!
Bruschetta s rajčaty a hovězím steakem
Italská delikatesa bruschetta s rajčaty a hovězím steakem: tutovka na každou grilovací party!
Pečená hovězí žebra
Žebra z vyzrálého hovězího jsou šťavnatá, měkká a jednoduše chutnají skvěle. Stačí k nim přidat ty správné ingredience a z trouby pak vyndáte gurmánský skvost!
Picanha na grilu s Chimichurri
Úžasný šťavnatý steak pro pravé gurmány s omáčkou Chimichurri
Pljeskavica
Tato pochoutka z mletého masa kraluje celému Balkánu a v Čechách na ni také nedáme dopustit, je superrychlá a jednoduchá, zkuste ji s námi!
Poctivý burger
Král letního grilování! Podle nás stačí skvělé maso bez koření a k němu si do poctivé housky přidat, co máte rádi. Zkuste si připravit dle našeho receptu, pochutnáte si!
Špízy z mletého hovězího
Jemné mleté hovězí patří také na gril! Jednoduché špízy budou ozdobou každé vaší zahradní slavnosti.
Steak na tortille se zeleninovým dipem
Tento recept nabitý bílkovinami a vitamíny si oblíbí celá rodina.
Masové kuličky v rajské omáčce s těstovinami
Rajskou zbožňuje snad každé dítě! Pojďte si vyzkoušet náš vylepšený recept, masové kuličky z našeho vyzrálého hovězího se rozpadají na jazyku.
Hovězí na červeném víně
Hovězí na červeném víně je ideální pro váš nedělní oběd.
Guláš z hovězího karabáčku
Oblíbená klasika mezi gurmány, ale mají ho rádi i děti.
Tatarák z pravé svíčkové
Vyhlášená specialita z pravé hovězí svíčkové pro pravé gurmány.
Carpaccio
Carpaccio - ideální předkrm pro všechny příležitosti a správně česky se této lahůdce říká karpáčo.
Roastbeef
Roastbeef od naší babičky je proslulý v celé rodině a je nedílnou součástí každé naší oslavy.
Hovězí vývar z morkových kostí a masa
Vývar je jedno z nejzdravějších jídel, vyzkoušejte náš recept z morkových kostí a hovězího masa.
Křenová/koprová omáčka z hovězí loupané plece
Omáčky milují děti i dospělí, a když je v ní kousek poctivého masa, tak chutná ještě lépe!
Španělský ptáček
Španělský ptáček je stálice české kuchyně, ale jak na něj? Uvařte si podle našeho receptu!
Gulášová polévka
Oblíbená gulášovka! Zkuste ji z našeho masa - krku, hrudí nebo podplečí, výborná večeře pro celou rodinu.