Boloňská omáčka s mletým hovězím

Mr. Chef
  • Doba přípravy: 40 minut
  • Obtížnost: snadné
  • Pro 4 osoby
  • Vhodný typ masa: mleté 

Suroviny:

  • Mleté 1 kg
  • Cibule 1 kus
  • Česnek 3 stroužky 
  • Mrkev 2 kusy
  • Řapíkatý celer 
  • Rajčata (sterilizovaná nebo čerstvá) krájená, loupaná 1 plechovka  
  • Hovězí vývar
  • Sůl 
  • Olivový olej 
  • Třtinový cukr 1pl
  • Balzamikový ocet 1čl
  • Tymián nebo bazalka
  • Červené víno 1 sklenka

Postup

Příprava hovězího ragú 

  • Nejdříve si oloupeme a najemno nakrájíme cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer.  Poté zeleninu začneme restovat ve větší pánvičce na olivovém oleji - nejdříve mrkev a řapíkatý celer, pak přidáme cibuli a česnek. Když je zelenina dostatečně orestovaná, přidáme mleté maso, které na pánvičce opečeme. Následně přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata (čerstvá nebo sterilizovaná),  případně můžeme přidat také pyré, omáčku pak můžeme naředit hovězím vývarem a vše povaříme cca 20 minut.  Do omáčky můžeme přidat polévkovou lžíci třtinového cukru a balzamikového octa, které zvýrazní její chuť. Z koření doporučujeme přidat tymián nebo bazalku. Pokud vaříte jen pro dospělé, můžete přidat také sklenku červeného vína.     
  • K takto připravenému ragú uvaříme těstoviny dle osobní preference. 
  • Při závěrečném servírování můžeme pokrm posypat sýrem typu parmazán. 

.

Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...