Špagety s hovězím, česnekem, sušenými rajčaty a pyré

  • Doba přípravy: 30 minut 
  • Obtížnost: snadné 
  • Pro 2 osoby
  • Vhodný typ masa: rump steak nebo flap a flank steak

Suroviny:

  • Steakové maso 300 g (např. rump steak)
  • Česnek 4 stroužky 
  • Sušená rajčata cca 6
  • Rajčatové pyré 
  • Olivový olej 
  • Sůl a pepř 
  • Celozrnné špagety 
  • Sýr na posypání (parmazán nebo kozí)

Postup

Příprava: 

Nejdříve si uvaříme špagety - doporučujeme celozrnné. Pak začneme připravovat masovou směs. Nakrájíme si steakové maso na nudličky. Rovněž si nakrájíme na tenké plátky česnek a sušená rajčata. Rozpálíme pánvičku (může být teflonová), přidáme trochu olivového oleje a zprudka opečeme maso, které osolíme a opepříme. Když je maso hotové, vyndáme ho vedle na připravený talířek. Ve stejné pánvičce ve výpeku orestujeme dozlatova česnek, pak do pánvičky opět vrátíme maso a přidáme sušená rajčata a pyré, vše povaříme, aby se ingredience hezky spojily. Jako poslední do pánvičky přidáme uvařené špagety a pečlivě promícháme. Směs dáme na talíř a posypeme sýrem.   

.  

Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...