Hovězí na mrkvi

Mr. Chef
  • Doba přípravy: 75 minut
  • Obtížnost: snadné
  • Pro 4 osoby
  • Vhodný typ masa: kostky

Suroviny:

  • Hovězí kostky cca 1kg
  • Vepřové sádlo 
  • Cibule 1kg
  • Mrkev 3-4kusy
  • Sůl 
  • Hovězí vývar cca 0,5l
  • Máslo
  • Hladká mouka 1 lžičku

Postup

  • Nejdříve si nakrájíme nadrobno žlutou cibuli a mrkev na kolečka.  
  • Připravíme si větší pánvičku a v ní na sádle opečeme hovězí kostky ze všech stran, osolíme je a dáme stranou. 
  • Do stejné pánve s výpekem dáme cibulku a až nám zesklovatí, tak ji zalijeme hovězím vývarem.  
  • Do pánve vrátíme maso a necháme dusit cca 40 minut. 
  • Mezitím na másle osmahneme mrkvičku, trochu osolíme, přidáme lžičku mouky.  
  • Když je maso změklé, tak k němu přidáme již připravenou mrkev a ještě společně cca 20 minut povaříme. 
  • K tomuto pokrmu se výborně hodí např. bramborová kaše, jako přílohu ale můžete zvolit i těstoviny nebo rýži.    

     

Nezaujalo? Uvařte si něco jiného...