Valentýnské menu

Steak z hovězí hrušky s pepřovou omáčkou, pečenými rajčaty a bagetkou

Náš tip na valentýnské menu je steak z hovězí hrušky s pepřovou omáčkou, opečeným rajčetem a bagetkou.  Steakové maso (např. hovězí hruška, ale může být i jiné) nejdříve nakrájíme na steaky o tloušťce cca 2 cm a potřeme ho slunečnicovým olejem. Rozpálíme si ocelovou nebo litinovou pánev, a když dosáhne dostatečně vysoké teploty, tak na ni vložíme maso a zprudka opékáme po každé straně cca 3-4 minuty. Do stejné pánvičky s výpekem přidáme kousek másla, nadrcený česnek a čerstvý rozmarýn a necháme chutě hezky spojit. Maso z pánvičky vyndáme a necháme odpočinout. Mezitím si do trouby na cca 180 stupňů můžete dát péct rajčata, ideálně celá na stonku, stačí 15 min. Vracíme se k přípravě omáčky, do které nyní přidáme trochu červeného vína a povaříme. Mezitím si nakrájíme nebo nameleme pepř, záleží, jaký druh zvolíte, my jsme vyzkoušeli @kampot.cz, který budeme nově zařazovat i do našeho doplňkového sortimentu na e-shopu, má úžasnou autentickou chuť a k nám do České republiky je dovážen z Kambodži. Pepř přidáme do omáčky a jako poslední ingredienci přimícháme smetanu na vaření a sůl, vše krátce povaříme. Pak už jen stačí nakrájet maso na tenčí plátky, nezapomeňte posolit a opepřit a na talíř servírovat v tomto pořadí: omáčka, steak, pečená rajčata a bagetka.

Dobrou chuť a oslavte Valentýna láskou k jídlu :-)
 

Nezaujalo? přečtěte si další novinky...

SOUTĚŽ o naše výrobky!

SOUTĚŽ o naše výrobky!

Soutěžíme o párky, boloňské ragú a chilli con carne

VELKÁ grilovačka 1.6.

VELKÁ grilovačka 1.6.

Zveme velké i malé gurmány na grilovačku 1. června

LEDEN - změna otevírací doby

LEDEN - změna otevírací doby

Leden otevřeno vždy ve středu a pátek.