Silvestrovský tataráček

Silvestrovský tataráček: jak na něj?

Maso vám rádi připravíme u nás v bourárně 😊: najemno namletou holubičku za silvestrovskou cenu 400 Kč/kg! Stačí nám napsat poptávku na info@masozpastvin.cz a maso bude k vyzvednutí tento pátek 30.12. v Hradových Střimelicích 38.

Pak už si jen obstarejte tyto ingredience (na 1 kg masa):

• 4 žloutky
• starší chléb na topinky
• sádlo na smažení topinek
• česnek na potření topinek
• kečup
• plnotučná hořčice
• worcester
• cibule nakrájená najemno
• nakládaná okurka 1ks, najemno nakrájená
• mletá paprika
• sůl a pepř

Nejdříve připravíme topinky. Chléb smažíme na pánvi na rozpáleném sádle. Když bude sádlo málo rozehřáté, bude se vsakovat do chleba a topinky pak budou moc mastné, množství sádla by mělo být tedy takové, aby topinky plavaly. Jen tak budou dobře a rovnoměrně osmažené. Solíme hned, jak topinky vyndáme z pánve.

Máme dvě možnosti, jak tatarák servírovat:

Z namletého masa uděláme čtyři stejné hromádky. Na každé hromádce uděláme důlek a vložíme žloutek. Topinky potřeme česnekem a ostatní ingredience připravíme tak, aby si každý zamíchal svůj tatarák podle vlastní chuti.

Maso ochutíme sami, tj. přidáme kečup, hořčici, worcester, cibuli, okurku, mletou papriku, sůl a pepř a nandáme na topinky potřené česnekem. Pamatujte, že topinky s česnekem mají samy o sobě hodně výraznou chuť, takže i tatarák by měl být výrazný, aby se jeho chuť na topince neztrácela.
 


 

Nezaujalo? přečtěte si další novinky...

SOUTĚŽ o naše výrobky!

SOUTĚŽ o naše výrobky!

Soutěžíme o párky, boloňské ragú a chilli con carne

VELKÁ grilovačka 1.6.

VELKÁ grilovačka 1.6.

Zveme velké i malé gurmány na grilovačku 1. června

LEDEN - změna otevírací doby

LEDEN - změna otevírací doby

Leden otevřeno vždy ve středu a pátek.