Silvestrovský tataráček
Silvestrovský tataráček: jak na něj?
Maso vám rádi připravíme u nás v bourárně 😊: najemno namletou holubičku za silvestrovskou cenu 400 Kč/kg! Stačí nám napsat poptávku na info@masozpastvin.cz a maso bude k vyzvednutí tento pátek 30.12. v Hradových Střimelicích 38.
Pak už si jen obstarejte tyto ingredience (na 1 kg masa):
• 4 žloutky
• starší chléb na topinky
• sádlo na smažení topinek
• česnek na potření topinek
• kečup
• plnotučná hořčice
• worcester
• cibule nakrájená najemno
• nakládaná okurka 1ks, najemno nakrájená
• mletá paprika
• sůl a pepř
Nejdříve připravíme topinky. Chléb smažíme na pánvi na rozpáleném sádle. Když bude sádlo málo rozehřáté, bude se vsakovat do chleba a topinky pak budou moc mastné, množství sádla by mělo být tedy takové, aby topinky plavaly. Jen tak budou dobře a rovnoměrně osmažené. Solíme hned, jak topinky vyndáme z pánve.
Máme dvě možnosti, jak tatarák servírovat:
Z namletého masa uděláme čtyři stejné hromádky. Na každé hromádce uděláme důlek a vložíme žloutek. Topinky potřeme česnekem a ostatní ingredience připravíme tak, aby si každý zamíchal svůj tatarák podle vlastní chuti.
Maso ochutíme sami, tj. přidáme kečup, hořčici, worcester, cibuli, okurku, mletou papriku, sůl a pepř a nandáme na topinky potřené česnekem. Pamatujte, že topinky s česnekem mají samy o sobě hodně výraznou chuť, takže i tatarák by měl být výrazný, aby se jeho chuť na topince neztrácela.
Nezaujalo? přečtěte si další novinky...
SOUTĚŽ o naše výrobky!
Soutěžíme o párky, boloňské ragú a chilli con carne
NOVÝ BRAND: BULLDOCKS
Pronajímáme foodtruck na grilování burgerů, hotdogů a steaků
VELKÁ grilovačka 1.6.
Zveme velké i malé gurmány na grilovačku 1. června