On-line poradna: co vařit?

Nevíte si rady, jaký kousek masa zvolit a co z něj uvařit?

Připravili jsme pro vás přehled, jak je vhodné každý kousek masa z našeho e-shopu zpracovat a na jaké pokrmy se nejlépe hodí.    

Ball tip: grilování
Konkrétní pokrmy: steak  

Falešná svíčková: dušení, pečení 
Konkrétní pokrmy: svíčková, šípková, znojemská, houbová či štěpánská omáčka 

Holubička: grilování 
Konkrétní pokrmy: steak

Hrudí “Brisket”: pečení, vaření 
Konkrétní pokrmy: pastrami, mleté do boloňské omáčky, lasagní, masových kuliček, mletých steaků a čevabčiči, vhodné také na vývary a vynikající je pomalu pečené hrudí

Karabáček: dušení, vaření
Konkrétní pokrmy: guláš, vařené hovězí  

Kližka: dušení, vaření
Konkrétní pokrmy: guláš, vařené hovězí  

Krk “Chuck”: grilování, dušení, pečení
Konkrétní pokrmy: hovězí po burgunsku a mleté do boloňské omáčky, lasagní, masových kuliček, mletých steaků a čevabčiči 

Květová špička: dušení, pečení, vaření 
Konkrétní pokrmy: roastbeef, tapfel spitz, štěpánská pečeně 

Kýta spodní šál: dušení, pečení 
Konkrétní pokrmy:  ragú, závitky, španělský ptáček, rolády, roastbeef

Kýta vrchní šál: dušení, pečení 
Konkrétní pokrmy:  šípková a znojemská omáčka

Líčka: pečení 
Konkrétní pokrmy: pomalu pečená líčka

Loupaná plec: dušení 
Konkrétní pokrmy: rajská, koprová, houbová či křenová omáčka

Nízký roštěnec “Striploin”: grilování, pečení 
Konkrétní pokrmy: steak, roštěnky

Oháňka: vaření 
Konkrétní pokrmy: vývar

Oponka: grilování 
Konkrétní pokrmy: steak

Ořech: dušení, pečení 
Konkrétní pokrmy: hovězí na česneku, rolády

Osso buco: dušení, pečení
Konkrétní pokrmy: pomalu pečené či dušené Osso buco  

Pavouček: grilování 
Konkrétní pokrmy: steak

Picanha: grilování, pečení 
Konkrétní pokrmy: steak v celku či na jehle, pečeně

Podplečí: dušení, grilování (mleté)
Konkrétní pokrmy: mleté do boloňské omáčky, lasagní, masových kuliček, mletých steaků a čevabčiči  

Pupek “Flank steak”: grilování, pečení 
Konkrétní pokrmy: steak, pomalu pečený pupek

Pupek “Flap steak”: grilování, pečení 
Konkrétní pokrmy: steak, pomalu pečený pupek

Rump steak: grilování 
Konkrétní pokrmy: steak  

Svíčková: grilování 
Konkrétní pokrmy: steak, tatarák, carpaccio  

T-bone: grilování
Konkrétní pokrmy: steak  

Váleček: dušení, pečení 
Konkrétní pokrmy: svíčková omáčka, roastbeef

Veverka: grilování 
Konkrétní pokrmy: steak  

Vysoká plec: dušení, pečení
Konkrétní pokrmy: guláš, ragú

Vysoký roštěnec “Rib eye”: grilování, pečení 
Konkrétní pokrmy: steak, roastbeef

Žebra masová: pečení, vaření 
Konkrétní pokrmy: pečená žebra, vývar



 

Nezaujalo? přečtěte si další novinky...

LEDEN - změna otevírací doby

LEDEN - změna otevírací doby

Leden otevřeno vždy ve středu a pátek.

Naše nová posila!

Naše nová posila!

Představujeme skvělého řezníka a výborného parťáka

SOUTĚŽ o T-bone a burgery

SOUTĚŽ o T-bone a burgery

Soutěžíme o steak T-bone a burgery!